Vpis na vadbo sredi šolskega leta

V Športnem klubu Bleščica smo veseli, da smo prostor, kjer se lahko vsaka deklica razvija in raste. Verjamemo v moč športa, v povezanost skupnosti ter v to, da je vadba ritmične in estetske gimnastike lahko dostopna vsem dekletom, ko za to izkažejo interes.

Vpis v naš program omogočamo skozi celotno sezono. Čeprav spodbujamo vpis ob začetku sezone, smo veseli vsake nove članice. V našem klubu se trudimo, da bi proces prilagajanja kasneje vpisanih deklet potekal kar se da gladko.

Vpis sredi sezone je v začetnih skupinah običajno manj težaven kot v nadaljevalnih in tekmovalnih skupinah. Vendar smo tudi v starejših skupinah prilagodljivi in se trudimo, da bi vsakemu dekletu omogočili kar najboljšo izkušnjo vadbe.

Učenje ritmičnih elementov, še posebej pa nastopnih in tekmovalnih sestav, je proces, ki zahteva svoj čas. V primeru poznejšega vpisa v nadaljevalne in tekmovalne skupine, deklice morda ne bomo mogli takoj vključiti v vadbo teh vaj. V takšnih primerih imajo dekleta običajno možnost prevzeti vlogo rezerve, kar jim omogoča, da se učijo koreografijo in lahko nadomestijo druge tekmovalke v primeru odsotnosti.

Vaditeljice se trudimo, da vsako dekle odnese od vadbe čim več. Novim članicam vadbo po potrebi prilagodimo in ji pomagamo, da se prek skupnih aktivnosti socialno vključi v skupino.

Čeprav pozen vpis ni idealna izbira se velikokrat izkaže za dobro odločitev, saj dekletom olajša začetek naslednje sezone, ko se vrnejo v skupino, ki jo že poznajo.

V primeru vprašanj glede vpisa se lahko vedno obrnete na nas. Informacije o vpisu najdete tudi v zavihku Pogosta vprašanja. Starši se lahko glede morebitnih prilagoditev vadbe zaradi poznejšega vpisa pogovorite tudi s trenerko skupine kjer deklica vadi.

V Športnem klubu Bleščica smo ponosni na to, da smo prostor, kjer se šport povezuje s smehom, veseljem in rastjo. Ne glede na to, kdaj se odločite za vpis, smo tukaj, da dekleta podpremo na njihovi gimnastični poti.