Moja zgodba: Ana Jagodič

Sem Ana in moja ritmična pot se je začela v 3. razredu osnovne šole, ko se je Bleščica prišla prvič predstaviti na našo šolo. Še danes se v živo spomnim, da nam je ta čudovit šport predstavila moja sedanja trenerka Katra, ki me uči že vse od takrat.

Po dveh letih treningov sva skupaj s prijateljico začeli hoditi na treninge na sosednjo šolo, kjer sva začeli trenirati v tekmovalni skupini. Na novi šoli smo se s puncami hitro ujele in postale res dobre prijateljice. Pet nas je ostalo v tej skupini vse do danes in teh punc ne zamenjam za nič na svetu! Prav tako pa si ne morem predstavljati ponedeljkov in sred brez treningov (in konca poletnih počitnic brez skrbi o tem, kakšni bodo urniki v novem šolskem letu ter ali nam bo uspelo hoditi na treninge :) ).

Ritmična gimnastika in tudi trenerka nam je dala res veliko. Naučile smo se uporabe rekvizitov, številnih zabavnih plesnih korakov, sodelovanja v skupini, vztrajnosti. Predvsem mi ritmika prinaša veliko smeha in veselja, s katerim še danes prihajam na vsak trening.

V letu 2021 sem po desetih letih vadbe tudi sama postala trenerka in ne znam opisati kako vesela sem, da lahko to počnem in gledam dekleta kako z nasmehi pridejo in odidejo s treningov.
— Ana Jagodič