Letovanje na slovenski obali z Bleščico

Letošnja poletna letovanja na morju so bila nekaj novega tako za udeleženke kot za organizatorje. V našem klubu poletna letovanja na morju organiziramo že več kot 20 let. Do letošnjega poletja je bila naša morska destinacija Savudrija, tokrat pa smo z 80 dekleti počitnikovali kar doma, v Fiesi in Izoli.

Petra in Katra, “nekaj let nazaj”

Letos smo ponudili več terminov kot običajno: dekleta so se nam lahko pridružila za različno dolge termine (od 3 do 6 dni). Krajši termini so cenovno ugodnejši, hkrati pa omogočajo letovanje dekletom, ki so jim daljše odsotnosti od doma preveč stresne.

Veseli smo, da smo z letošnjimi opcijami terminov lahko odgovorili na različne potrebe. Krajši termini so bili posebej dobrodošli v luči epidemije, saj so dekleta velik del šolskega leta preživela s starši in so se od njih težje ločila. Poznalo se je tudi, da smo imeli zelo malo treningov, kjer bi se dekleta spoznala med seboj in z vaditeljicami. Pravljice, uspavanke in objemi so se kot vedno izkazali kot dobro zdravilo za domotožje, v pomoč pa je bil tudi bogat program aktivnosti, nad katerim so bila dekleta letos navdušena.

Na plažo gremo vsak dan dvakrat.

Na plažo gremo vsak dan dvakrat.

Športne delavnice so vedno zabavne.

Športne delavnice so vedno zabavne.

Na ustvarjalnih delavnicah smo izdelale razglednice.

Na ustvarjalnih delavnicah smo izdelale razglednice.

Pri programu smo poskrbeli, da smo do dobra izkoristili morje ter ponudili pestro zbirko ostalih dejavnosti. Vsak dan na letovanju smo se na plažo odpravili dopoldne in popoldne. V času največje vročine pa smo v senci izvajali športne in ustvarjalne delavnice.

Športne delavnice so bile ritmično obarvane: dekleta so delala z rekviziti, plesala, se spoznala z estetsko gimnastiko ter se učila prevale, kolesa in stoje. Zadnji dan pred odhodom so dekleta svoja doživetja predstavila v kratkih skečih na delavnici gibalnega gledališča.

Na ustvarjalnih delavnicah so udeleženke krasile rekvizite za ritmično gimnastiko, barvale na majice ter ustvarile razglednice, ki so jih poslale sorodnikom.

Večeri so bili namenjeni zabavi. En večer je bil rezerviran za kviz, na večeru mode so si dekleta izdelala nakit in modne dodatke, na večeru limbo plesa pa so se preizkusila v gibljivosti in se naučile nekaj skupnih koreografij. Večerni aktivnosti, nad katerimi so bila tokrat dekleta najbolj navdušena sta bili Lov na skriti gusarski zaklad, kjer smo imeli priložnost srečati morsko deklico J ter zaključni Pižama party.

Sama sem se letos kot vodnica udeležila tako letovanja v Fiesi kot v Izoli. Bleščeče počitnice mi niso tuje. Že kot deklica sem se jih navdušeno udeleževala, ko pa sem postala trenerka, sem z veseljem prevzela vlogo vodnice. Vsako leto se pridružim navdušenju deklet, saj me njihovi slani lasje in nasmejani obrazi vračajo v spomine na moje bleščeče poletne dogodivščine. Prav na letovanjih sem spletla mnogo vezi s sotekmovalkami in vaditeljicami in pomembno mi je, da za udeleženke skupaj z ostalimi vodnicami ustvarimo takšno nepozabno izkušnjo.

Vsako leto se pridružim navdušenju deklet, saj me njihovi slani lasje in nasmejani obrazi vračajo v spomine na moje bleščeče poletne dogodivščine. Prav na letovanjih sem spletla mnogo vezi s sotekmovalkami in vaditeljicami in pomembno mi je, da za udeleženke skupaj z ostalimi vodnicami ustvarimo takšno nepozabno izkušnjo.
— Ema Meden